Koronavírus-járvány

Egy héttel az oltás után pozitív lett a koronavírustesztje egy ápolónak

A 45 éves ápoló szentestére lebetegedett, miután a kórházban a koronavírus-osztályon teljesített szolgálatot.

2020.12.30 12:32ma.hu

Pozitív lett egy kaliforniai ápoló koronavírustesztje egy héttel azután, hogy megkapta a Pfizer vakcináját - számolt be a Reuters az ABC információi alapján.

Matthew W., aki két különböző helyi kórházban is dolgozik, december 18-án azt írta közösségi oldalán, hogy megkapta a Pfizer oltását, és egy napig zsibbadt tőle a karja, de más mellékhatást nem tapasztalt. A 45 éves ápoló szentestére lebetegedett, miután a kórházban a koronavírus-osztályon teljesített szolgálatot - másnap kiderült, hogy megfertőződött.

Christian Ramers infektológus az ABC-nek nyilatkozva elmondta, nem érte őket váratlanul az ápoló megbetegedése: "A klinikai tesztelések alatt kiderült, hogy 10-14 nap kell, hogy kialakuljon a védettség a vakcina által. Az első dózis 50 százalékos védettséget nyújt, a második emeli fel 95 százalékra."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.