Járvány

Már vadon élő nyércben is találtak koronavírust

Szabadon élő nyércből eddig még nem mutatták ki a kórt.

2020.12.15 08:38ma.hu

Már egy vadon élő nyércben is találtak koronavírust az Egyesült Államok Utah államában. Szabadon élő nyércből eddig még nem mutatták ki a kórt.

A nyércek könnyen kapják meg, és könnyen adják tovább akár embernek is a koronavírust. A prémükért tenyésztett állatokat ezért tömegével pusztították el az elmúlt hónapokban európai és amerikai telepeken egyaránt, csak Dániában 17 millió példányt gázosítottak el.

A vírusos vadnyérc elszökhetett egy farmról, és miközben beilleszkedett vadon élő társai társadalmába, meg is fertőzte őket - legalábbis ezt tartják a legvalószínűbb magyarázatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.