Koronavírus

Törökországban meghaladta a 32 ezret a fertőzöttek napi száma

Az országban eddig regisztrált összes koronavírusos eset pontos száma nem ismert.

2020.12.03 19:42MTI

Törökországban az elmúlt huszonnégy órában 32 381 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust - közölte csütörtök este a török egészségügyi minisztérium.

Ankara mintegy négy hónap szünet után múlt szerdán ismertette először az igazolt fertőzöttek napi számát, amely azóta 30 ezer közelében alakult, 28 351 és 31 923 között ingadozott. A mostani értékkel a mutató ettől a sávtól valamelyest felfelé látszik elmozdulni.

A török egészségügyi minisztérium július 29-től a jelentéseiben a napi esetszám helyett a napi betegszám megfogalmazást használta. A kifejezés alatt a tüneteket mutató regisztrált fertőzöttek napi számát értették. Ennek következtében az országban eddig regisztrált összes koronavírusos eset pontos száma nem ismert.

Csütörtökön a kis-ázsiai országban 187 ember vesztette életét a fertőzés szövődményeiben, így a halálos áldozatok száma 14 316-ra emelkedett. A szerdai adat 193 volt. Ezzel párhuzamosan a súlyos betegként nyilvántartottak száma is tovább nőtt, 5502-ről 5611-re.

A gyógyultak száma 4190-nel 418 331-re emelkedett.

A 83 milliós országban mostanáig több mint 19,1 millió vírustesztet végeztek el.

Törökországban kedd este új járványügyi szabályok léptek életbe. Immár az egész hétvégén, valamint a hétköznap éjszakákon is kijárási korlátozás van érvényben. A rendelkezés a termelési és az ellátási láncokat, illetve egyebek mellett az egészségügyi szektort továbbra sem befolyásolja.

Az intézkedés értelmében az emberek hétköznapokon este 21 órától reggel 5 óráig nem, péntek este 21 órától hétfő reggel 5 óráig pedig kizárólag bevásárlás céljával tartózkodhatnak közterületen.

Törökországban a járvány tavaszi hulláma során sok más szigorú intézkedés mellett a tartományok közötti utazást is korlátozták, és a bevásárlóközpontoknak is be kellett zárniuk. Ankara a második hullám során még nem vezetett be olyan szigorú korlátozásokat, mint az európai országok.

A maszkviselés lakóhelyen kívül mindenhol kötelező az országban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.