EU

Uniós főtanácsnok: el kell utasítani a 7-es cikk szerinti eljárás megindítása elleni magyar keresetet

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében jogállamisági eljárással összefüggő, Magyarországot elmarasztaló, nem kötelező érvényű állásfoglalást fogadott el.

2020.12.03 13:50MTI

Az Európa Unió Bíróságának el kell utasítania az Európai Parlament 7. cikk szerinti eljárás megindításáról szóló állásfoglalásával szemben benyújtott magyar keresetet - ismertette az ügyben vizsgálódó főtanácsnok álláspontját a luxemburgi székhelyű bíróság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint Michal Bobek főtanácsnok úgy ítélte meg, hogy a magyar kereset befogadható ugyan, de el kell utasítani, mert nem megalapozott az Európai Parlament eljárási szabályzatára való hivatkozás.

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében jogállamisági eljárással összefüggő, Magyarországot elmarasztaló, nem kötelező érvényű állásfoglalást fogadott el. Magyarország ezt követően keresetet nyújtott be az uniós bírósághoz, amelyben az állásfoglalás elfogadásának szabálytalanságára hivatkozva az eljárás megindítását kezdeményező javaslat megsemmisítését kezdeményezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.