Szerencsejáték

Az 5, 6, 7, 8, 9, 10 számsor ért telitalálatot a dél-afrikai lottón, vizsgálatot indítottak

Szerdán sok megdöbbent dél-afrikai a közösségi médiában adott hangot azon véleményének, hogy csalás történhetett.

2020.12.02 20:24MTI

A lottószámok igen szokatlan sorozata miatt vizsgálatot indítottak a Dél-Afrikai Köztársaság illetékesei.

A kedd esti húzás nyerőszámai az 5,6,7,8,9 voltak, a jackpot pedig a 10. A kihúzott számok páratlan sorozata elképesztette a lottózókat és sokan csalást emlegetnek, mivel 20 ember találta el a jackpottal a számsort. 79 másik pedig jackpot nélkül az öt számot.

E húsz szerencsés 5,7 millió rand nyereményhez jutott fejenként.

"Gratulálunk a ma esti 20 nyertesnek. A számok ugyan váratlanok lehetnek, de látjuk, hogy sok lottózó ezeket játszotta meg" - írták még kedd esti közleményükben.

Szerdán sok megdöbbent dél-afrikai a közösségi médiában adott hangot azon véleményének, hogy csalás történhetett.

A dél-afrikai lottóbizottság (NLC) szerdán közölte, hogy páratlan a hat egymás utáni szám kombinációja és vizsgálatot indít a számok húzása ügyében.

Ndivhuho Mafela, a NLC szóvivője az AFP francia hírügynökséggel közölte, ha találnak bármit is, ami hibát okozhatott, akkor bejelentik. "Jelenleg folyik a vizsgálat" - tette hozzá.

Az mindennapos lehet, hogy két játékos osztozzon a jackpoton, de nagyon ritka, hogy egyszerre többen. 2003 márciusában volt olyan eset, hogy 33 lottozó osztozott rajta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.