Rejtélyes eset

Eltűnt a rejtélyes monolit az amerikai sivatagból

A hatóságok szerint a szabályos fémoszlopot "egy idegen fél" tüntette el.

2020.11.30 14:02ma.hu

Rejtélyes monolit fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter a utah-i sivatagban - írta meg a ma.hu is korábban.

Vadjuhokat számoltak a magasból a vadőrök Utah állam délkeleti, kieső részén, amikor szokatlan tárgyra lettek figyelmesek, mely a vörös sziklák között bukkant fel. A 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak. "Sok évnyi repülés alatt ez volt a legkülönösebb dolog, amivel találkoztam" - mondta el a KSLTV helyi csatornán Bret Hutchings pilóta.

A hatóság nem közölte, hogy pontosan hol volt az oszlop, mert szerették volna elkerülni, hogy felkészületlen, de kíváncsi tömegek induljanak a helyszínre, ahol könnyen baleset érheti őket, kimenteni viszont nehéz a bajbajutottakat.

Ám a sasszemű Reddit-felhasználók szerint már évek óta ott állt a monolit (nagyméretű, egyetlen darabból, tömbből álló tárgy, épületelem), ez jól látható a Google Earth felvételein is.

Mindenesetre, ugyanilyen rejtélyes módon, nyomok nélkül tűnt el az oszlop. Azt továbbra sem tudni, ki hagyta ott az oszlopot, esetleg egy kortárs szobrász alkotása volt-e a rejtélyes fémtárgy. A hatóságok mindenesetre azt közölték, hogy ilyen tárgyak felállítása közterületen a törvénybe ütközik, "függetlenül attól, melyik bolygóról származik az elkövető".

A közösségi médiára felkerült képek szerint az oszlop valóbán nem áll ott, helyén csak néhány apróbb fémdarab és pár nagyobbacska kő hever.

Kattintson!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.