Bűnügy

Kiabálva, késsel fenyegetett egy rabbit egy nő Bécsben

A rabbi azt mondta a rendőrségnek, a járókelők félrenéztek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna segíteni neki.

2020.11.27 08:01MTI

Egy nő letépte egy rabbi kipáját, és antiszemita szlogeneket kiabálva késsel megfenyegette Bécsben csütörtökön - jelentette az APA osztrák hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan antiszemita támadás történt, amelyet Sebastian Kurz osztrák kancellár elítélt. Senkinek nem esett bántódása az incidensben, a nő elmenekült a helyszínről.

Az oe24.at portál cikke szerint a rabbi azt mondta a rendőrségnek, a járókelők félrenéztek, ahelyett, hogy megpróbáltak volna segíteni neki. "Támadás érte a bécsi zsidóságot. Amellett, hogy megerősítettük a zsinagógák védelmét, ki fogjuk deríteni, hogy ez antiszemita támadás volt-e. Nem tűrjük az antiszemitizmust! - írta a Twitteren Karl Nehammer belügyminiszter.

Sebastian Kurz pedig úgy fogalmazott, "a lehető legszigorúbban elítélem a mai bécsi támadást, amely egy rabbit ért. Határozottan fel kell lépnünk az antiszemitizmus ellen, és minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a zsidók továbbra is biztonságban élhessenek Bécsben, mert Európa zsidók nélkül nem Európa."

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.