Illegális bevándorlás

Migrációkutató Intézet: a kvótarendszer továbbra is napirenden van Brüsszelben

Ursula von der Leyen EB-elnök kompromisszumos megoldást sürgető nyilatkozata is ezt mutatja.

2020.11.24 13:30MTI

Az Európai Bizottság (EB) új jogszabályjavaslat csomagjában a kötelező szolidaritási formák között továbbra is jelen van a kvótarendszer - mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán.

Ursula von der Leyen EB-elnök kompromisszumos megoldást sürgető nyilatkozata is azt mutatják, hogy a kvóta rendszer egyáltalán nem került le a napirendről.

Az új jogszabályjavaslat csomagot olvasva vegyes érzések támadnak az emberekben, mivel tartalmaz olyan előremutató elemeket, mint a külső határok védelmének igénye, ugyanakkor magába foglalja kvótarendszer is - fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Brüsszelben a migráció pozitív gazdasági hatásait hangsúlyozzák, azzal nem számolva, hogy ez egy zéró összegű játék, mivel kivándorlások miatt a kibocsájtó országok elveszítik a munkaerőt - fűzte hozzá Janik Szabolcs.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.