Amerikai elnökválasztás

Megerősítette Biden győzelmét a megismételt szavazatszámlálás Georgiában

A kis szavazatszám-különbség miatt követelhette Donald Trump elnök az újraszámlálást, amelyet azután november 11-én rendeltek el.

2020.11.20 08:55MTI

A megismételt georgiai szavazatszámlálás eredménye megerősítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét az amerikai tagállamban.

A kézzel történő szavazatszámlálás eredményéről Brad Raffensperger államminiszter számolt be.

A kis szavazatszám-különbség miatt követelhette Donald Trump elnök az újraszámlálást, amelyet azután november 11-én rendeltek el.

Biden az új eredmény alapján is csak szűken győzött, és miután a szavazatkülönbség fél százalék alatt van, Trump kérhet még egy újraszámlálást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.