Koronavírus-járvány

Díszpolgárrá avatnák a tűzből betegeket mentő karácsonkői orvost

Az orvos testének 40% súlyosan megégett.

2020.11.17 17:50ma.hu

Az önkormányzati képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén a díszpolgári cím odaítélését javasolta a betegei mentése közben sérüléseket szenvedett Ioan Catalin Denciu orvosnak Karácsonkő polgármestere, Andrei Carabelea - írta a Maszol.ro.

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében a nemzeti liberális párti (PNL) polgármester azt írta, hogy a dolgokat nem bűnbakkereséssel, hanem „az energiák pozitív becsatornázásával” lehet megoldani. Az ülésen döntöttek ugyanakkor arról, hogy pénzügyi támogatásban részesítik az áldozatok családjait.

Mint ismeretes, szombat este tíz ember meghalt, amikor tűz ütött ki a karácsonkői (Piatra Neamt-i) Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályának két kórtermében. További hét ember súlyosan megsebesült, köztük az ügyeletes orvos, aki testének mintegy 40 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor megpróbálta kimenteni a lángok közül a pácienseket. Az orvost vasárnap hajnalban egy speciális brüsszeli kórházba szállították kezelésre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.