Bűnügy

"Pedofilvadászat" áldozata lett egy idős férfi Hollandiában

A hatóságok egy 18 éves és hat kiskorú gyanúsítottat vettek őrizetbe.

2020.11.13 12:19MTI

"Pedofilvadászat" áldozata lett egy 73 éves férfi Hollandiában, akit Arnhemben vertek agyon két hete - közölte pénteken a holland ügyészség.

A tájékoztatás szerint a nyugdíjas tanár egy internetes csevegőszobában beszélt meg szexuális jellegű találkozót egy 15 éves fiúval, az azonban nem egyértelmű, hogy tudatában volt-e a fiú életkorának. A férfit a helyszínen olyan durván bántalmazták, hogy kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. A hatóságok egy 18 éves és hat kiskorú gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A 15 éves fiút védő ügyvéd szerint védence nem vett részt a bántalmazásban, és az idős ember véletlen zuhanás következtében halt meg, nem a kapott ütések miatt. Azt is hozzátette, hogy a fiatalok nem előre kitervelt szándékkal bántalmazták az áldozatot. Az ügyvéd a sajtónak adott nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy a "koronavírus-járvány miatti lezárásokból fakadó unalom késztette az elkövetőket arra, hogy pedofilokra vadásszanak".

Oscar Dros, a kelet-hollandiai régió rendőrfőnöke megdöbbenését fejezte ki az eset miatt, és azt üzente a holland lakosságnak, hogy álljanak le a "pedofilvadászattal", és hagyják, hogy a rendőrség járjon el a bűnelkövetőkkel szemben. Hozzátette: július óta a rendőség mintegy 250 ilyen jellegű incidensről kapott bejelentést, amelyek internetes fenyegetésektől és lejárató kampányoktól kezdve a fizikai bántalmazásig terjedtek. Felhívta a figyelmet hogy a "pedofilvadászok" gyakran csak elenyésző bizonyítékokra támaszkodnak áldozataikkal szemben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.