Koronavírus-járvány

Megtelt a nagyszebeni halottasház, konténerben helyezik el az elhunytakat az orvosok

Akkor vált kritikussá a helyzet, amikor Szeben megyében napi 10-15 főre emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma.

2020.11.11 14:24ma.hu

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Szeben megyei egészségügy: a megyében, illetve a megyeszékhelyen, Nagyszebenben annyira berobbant a koronavírus-járvány, hogy már a város anatómiai patológiai intézetének halottasháza is betelt.

A helyzetet az egyik helyi cég segítségével próbálják orvosolni, amely egy, a járványtani előírásoknak megfelelő konténert bocsátott az intézmény rendelkezésére. Erről a román hírügynökség, a Mediafax is beszámolt.

A továbbiakban itt tárolják majd a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt páciensek holttestét.

A megyében annak nyomán vált kritikussá a helyzet, hogy az elmúlt héten olyan napok is voltak, amikor tízen vagy tizenöten hunytak el a kór szövődményeiben.

A probléma másik oka, hogy az intézménynek otthont adó épület – amelyben az igazságügyi orvostani intézet is működik – meglehetősen szűkös, a halottasház kapacitása 10-12 fő.

Szeben megye egyébként a legfertőzöttebbek közé tartozik, kedden majdnem 7 ezrelékes volt a fertőzöttségi arány, míg Nagyszebenben ennél is nagyobb, 11 ezrelékes.

Emiatt van olyan kórház, ahol a koronavírusos betegek ápolására elkülönített helyek is beteltek: a szebeni sürgősségi kórházban mind a 177 ágy foglalt – úgy, hogy néhány hete ezen a problémán is konténerek üzembe állításával próbáltak segíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.