Koronavírus

Lengyelországban növekszik a kórházban ápoltak száma

Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton további 6000 kórházi férőhely létesítését helyezte kilátásba.

2020.11.07 13:00MTI

Több mint húszezerre emelkedett Lengyelországban a koronavírus miatt kórházban ápolt személyek száma, Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton további 6000 kórházi férőhely létesítését helyezte kilátásba.

Az egészségügyi tárca adatai szerint 20 249-en szorulnak kórházi kezelésre a fertőzöttek közül, 1813 beteg van lélegeztetőgépen. Országszerte jelenleg még 10 647 szabad kórházi ágy, illetve 544 lélegeztetőgép áll rendelkezésre.

Korábbi rendeletek alapján minden lengyelországi vajdaságban egy vagy több ideiglenes kórházat létesítenek november végéig, közülük az első, a varsói kórház csütörtökön fogadott először betegeket.

A lengyel kormányfő - aki szombaton a sziléziai Katowicében felkereste az ottani Nemzetközi Kongresszusi Központ épületeiben létesülő ideiglenes kórházat - közölte: egy hónap alatt 6000 új férőhelyet létesítenek országszerte, a lélegeztetőgépek kapacitását pedig további 3500-zal bővíthetik az állami tartalékokból.

A közel 38 millió lakosú Lengyelországban az elmúlt 24 órában - a járvány kitörése óta a legmagasabbnak számító - 27 875 új fertőzöttet regisztráltak, ami 789-cel több mint a megelőző nap.

Az elmúlt nap 349-en hunytak el, közülük 300-an a Covid-19 és más betegségek együttes megléte miatt, 49-en pedig kifejezetten a koronavírus szövődményeiben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.