USA

"Egy Trump nevű fickóra voksoltam"

Leadta szavazatát az amerikai elnök.

2020.10.25 09:38MTI

Donald Trump amerikai elnök leadta a szavazatát Floridában, és ezzel csatlakozott ahhoz a több mint 54 millió amerikaihoz, akik úgy döntöttek, hogy még a november 3-án esedékes elnökválasztás előtt leadják voksaikat.

Trump egy West Palm Beach-en található könyvtárban szavazott, közel mar-a-lagói ingatlanjához. Az elnök tavaly változtatta meg állandó lakhelyét, és jelentkezett át New Yorkból Floridába. Florida elnyerése kulcsfontosságú Trump újraválasztása szempontjából.

"Egy Trump nevű fickóra voksoltam" - mondta az elnök újságíróknak a szavazóurnától távozóban.

Eközben folytatódnak a kampányesemények: Joe Biden demokrata elnökjelölt feleségével együtt Pennsylvaniában vesz részt két gyűlésen, míg Barack Obama volt elnök Floridában kampányol egykori alelnöke mellett. Trump Észak-Karolinában, Ohióban és Wisconsinban igyekszik meggyőzni a szavazókat rátermettségéről.

Eddig mintegy 54,2 millió amerikai állampolgár élt már a korai szavazás biztosította lehetőséggel. Szakértők szerint az eddigi magas részvételi arány a nagy érdeklődés jele. Emellett sokan azért adták le korábban szavazatukat, mert a koronavírus-járványtól tartva szeretnék elkerülni a tömött szavazóhelyiségeket november 3-án. A koronavírus eddig több mint 224 ezer amerikai életét követelte. Pénteken 84 ezer fölötti új fertőzöttel rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált esetek száma. A járvány miatt több államban kiterjesztették a korai szavazás és a levélszavazás lehetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.