Állatok

Eltűnt Fungie, Írország rekorder delfinje

Halászok, búvárok és a hajótúrák szervezői intenzív kutatásba fogtak, de a legrosszabbtól tartanak.

2020.10.21 17:48MTI

Eltűnt Fungie, Írország rekorder delfinje. A Guinness-rekordok könyve szerint a 400 kilós állat a világ legidősebb egyedül élő delfinje, írja az MTI.

A palackorrú delfin 37 évvel ezelőtt hirtelen tűnt fel az Írország délnyugati partjainál lévő Dingle kikötőváros festői öblében. Bár a delfinek normál esetben csoportokban vándorolnak, Fungie szívesebben maradt az öbölben, ahol a turisták kedvencévé vált.

Egy hete azonban eltűnt. Halászok, búvárok és a hajótúrák szervezői intenzív kutatásba fogtak, de a legrosszabbtól tartanak.

Fungie nagyjából 45 éves lehet és a palackorrú delfinek általában 45-50 éves korukig élnek, mondta el egy tengerbiológus az RTE ír televíziónak. Más szakértők szerint az is lehetséges, hogy Fungie-t más, az öbölben élő állatok zavarták, ezért ment el.

Fungie korábban is eltűnt néha, de mindig csak pár órára. Az állat gyakran kereste a kapcsolatot az emberekkel, jelenléte fellendítette a város turizmusát. A kikötőben még szobrot is emeltek neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.