Terror

Iszlamista indíttatás gyanújával nyomoznak egy drezdai halálos késelés ügyében

Két turistára támadtak rá, egyikük a kórházban belehalt sérüléseibe.

2020.10.21 16:53MTI

Szélsőséges iszlamista indíttatás gyanújával nyomoznak a németországi Drezdában egy halálos késelés ügyében - közölte szerdán illetékesek.

A Szászország tartományi főváros központjában október 4-én támadtak meg két nyugatnémet turistát. Egyikük, egy 55 éves krefeldi férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, társa, egy 53 éves kölni férfi túlélte a támadást.

A kettős bűncselekmény elkövetésével egy húszéves szíriai állampolgárt gyanúsítanak. A fiatalembert kedd este vették őrizetbe a drezdai belvárosban. A tartományi főügyészség szerdán közölte, hogy szélsőséges iszalmista motiváció gyanúja miatt átvette a nyomozás irányítását.

A Mitteldeutscher Reundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. Szabadságvesztésre ítélték egyebek mellett hivatalos személy elleni erőszak és külföldi terrorszervezet támogatása miatt. Néhány nappal a késelés előtt, szeptember 29-én szabadult a fiatalkorúak szászországi börtönéből, amely a Drezdától nagyjából 50 kilométerre fekvő Regis-Breitingenben működik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.