Románia

Sokkoló videó: megütötte a kisgyereket az óvónő, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni

Az óvónőt azonnali hatállyal kirúgták.

2020.10.14 16:04ma.hu

Felháborító videó került ki a közösségi médiára, amelyet maga az óvónő készített egy Ialomița megyei település óvodájában. A felvételt egy szülő tette közzé a Facebookon, és azon jól kivehetően látszik, amint az ijedt kisgyerekek arra vannak utasítva, hogy műanyagkéssel gyümölcsöket szeleteljenek: amikor pedig az egyik gyerek ezt nem teszi meg, a pedagógus megüti, ami után a gyerek sírni kezd - a többi óvódás pedig még inkább megrettenve, reszkető kézzel szeletel a késsel.

Az Eudupedu.ro oktatási portál megkereste a megyei tanfelügyelőt, aki azt mondta, az óvónőt azonnali hatállyal kirúgták.

Szerinte a felvételen egyértelműen az látszik, a gyerekek traumatizáltak.

A videó láttán azonnal lépett, elbocsátotta az agresszióért felelős óvónőt, aki már csak a nyugdíjazásához szükséges papírokért mehet vissza. Eddig visszafoglalkoztatták, de soha többé nem dolgozhat a tanügyben. A szülők feljelentést tettek, nekik a tanfelügyelő azt tanácsolta, azt ne vonják vissza, mert az óvónő ellen, kirúgása után is, helye van a hatósági vizsgálatnak. Jelezte, felvették a kapcsolatot egy másik óvodával, kérvényezték, hogy a gyerekek átkerüljenek oda, mert ez is segíthet nekik feldolgozni a traumát.

Mint mondta, eddig ilyen nem történt, ha igen, azt nem jelentették, ezért arra kérte a többi szülőt, azonnal jelezzék, ha hasonlót tapasztalnak, mert az ilyen gyakorlat nem tűrhető el az oktatásban. A tanfelügyelőség vezetője bocsánatot kért a szülőktől az eset miatt, bár tudja, egy bocsánatkérés nem oldja meg egyetlen traumatizált gyerek gondját sem.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.