Botrány

Nem tudták eldönteni, kié az utca, ezért leaszfaltozták hosszában a felét

Az egyik sáv egy utca, a másik egy másik.

2020.10.13 20:32ma.hu

A romániai Dolj megyében egy útszakasznak csak az egyik sávját aszfaltozták le, mert a két település egyszerűen nem tudja eldönteni, hogy kihez tartozik az utca.

A vicc az egészben az, hogy az utca egyik sávja Craiova adminisztratív térképén Preciziei utca néven szerepel, míg a szomszédos Carcea községben a másik sávot Siloz utcának hívják, a felezővonal pedig gyakorlatilag a két település közti határt (is) jelzi.

Az aszfaltozást egyébként Carcea község rendelte meg, ezzel egy időben új járda is készült, „természetesen” csak az út egyik oldalán - számolt be az esetről a Főtér.ro. „A kataszteri hivatal nyilvántartása alapján jártunk el, mi a község pénzéből nem tudunk Craiován fejlesztéseket végezni” – tette egyértelművé a helyzetet Valerica Pupaza, a település polgármestere.

Főtér.ro


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.