Illegális bevándorlás

Spöttle: sokan indultak útnak a tél beállta előtt

Szerbiában és Montenegróban is folyamatosan nő az illegális határátlépést megkísérlők száma.

2020.10.08 12:56MTI

A tél beállta előtt nagyon sok illegális bevándorló indult útnak, a migrációs nyomást Magyarországhoz hasonlóan több balkáni ország is tapasztalja - mondta a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Georg Spöttle hozzátette: Szerbiában és Montenegróban is folyamatosan nő az illegális határátlépést megkísérlők száma.

A növekedést az okozza, hogy a Törökország felől érkező és feltorlódott migránsokat a görög kormány kénytelen volt elvinni a kikötőibe, ahol a legtöbben nem várták meg menekültügyi kérelmeik elbírálását, helyette inkább elindultak a nyugat-balkáni útvonalon, és a legrövidebb utat választva Magyarország felé vették az irányt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.