Koronavírus-járvány

Lengyelországban nőtt az új fertőzöttek száma, szélesebb körű a tesztelés

Eddig a fertőzöttek legmagasabb napi növekményét szombaton jegyezték fel, akkor 2367 új esetről számoltak be.

2020.10.07 19:20MTI

A közel 38 millió lakosú Lengyelországban szerdán 3003 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez eddig a legtöbb a járvány kitörése óta - közölte a lengyel egészségügyi tárca, amely szerint egyúttal egy nap alatt eddig a legtöbb - 44 ezer - vírustesztet végezték el.

Eddig a fertőzöttek legmagasabb napi növekményét szombaton jegyezték fel, akkor 2367 új esetről számoltak be. Lengyelországban viszonylag lassú a járvány dinamikája: míg egyes európai országokban az utóbbi 14 nap alatt háromszáz felett volt a százezer lakosra eső fertőzöttek száma, Lengyelországban ez a mutató 62,19.

Az aktív fertőzöttek száma 29 181. A koronavírus miatt kórházakban kezeltek száma négyezerre nőtt, közülük 283-an vannak lélegeztetőgépen.

Hetvenöt fertőzött hunyt el, közülük 67 esetében a halál oka a Covid-19 és más betegségek együttes megléte volt, nyolcról pedig közölték, hogy a Covid-19 miatt hunytak el, így a halálozások összesített száma is rekordmagas.

Az egészségügyi tárca szóvivője, Wojciech Andrusiewicz sajtóértekezletén elmondta: a 380 lengyelországi járás közül szombattól várhatóan több mint százban rendelnek el szigorúbb egészségvédelmi intézkedéseket, köztük a szájmaszk köztéri viselését.

Andrusiewicz kilátásba helyezte: megnövelik a kórházi kapacitások tartalékait, minden vajdaságban visszaállítják a tavasszal ott működő járványkórházat. A szóban forgó intézkedések részleteit csütörtökön ismertetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.