Terrorizmus

Europol: nyugat-balkáni nyelveken elérhető dzsihadista propagandaanyagok százait azonosították az interneten

A kedden tartott, egynapos akció az al-Kaida, az Iszlám Állam és más terrorszervezetek, valamint az azokhoz kötődő csoportok tagjai és támogatói által terjesztett online tartalmak felkutatására irányult.

2020.10.07 12:46MTI

Huszonhét internetes platformon a Nyugat-Balkánon használt nyelveken elérhető, 346 dzsihadista propagandaanyagra mutató hivatkozást azonosítottak az illetékes hatóságok a régió partnerországaival közösen tartott művelet keretében - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) szerdán.

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a kedden tartott, egynapos akció az al-Kaida, az Iszlám Állam és más terrorszervezetek, valamint az azokhoz kötődő csoportok tagjai és támogatói által terjesztett online tartalmak felkutatására irányult.

A részt vevő hatóságok dzsihadista toborzó- és propagandaanyagokat, például oktatóvideókat, illetve erőszakra buzdító tartalmakat, valamint a terrorszervezeteknek a közösségi média oldalaira feltöltött beszámolóit találták meg. Az összegyűjtött hivatkozások és az azokon tárolt tartalmak ügyében a hatóságok felvették a kapcsolatot az internetes platformok üzemeltetőivel.

Az akcióban az uniós Horvátország és Szlovénia mellett Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró és Szerbia szakosodott egységei vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.