Hihetetlen

Tizenhat év után találta meg cunamiban eltűnt fiát egy Srí Lanka-i asszony

A pusztító árból megmenekült gyereket kórházba vitték, majd egy család vette magához.

2020.10.01 16:55MTI

Tizenhat év után találta meg a 2004-es cunamiban eltűnt kisfiát egy Srí Lanka-i asszony.

A kisfiú, Akram Rizkhan ötéves volt, amikor a cunami lecsapott a fővárostól csaknem 400 kilométerre keletre fekvő falujára, Karativura 2004. december 26-án. A pusztító árból megmenekült gyereket kórházba vitték, majd egy család vette magához - mondta el találkozásuk után az édesanyja, Abusaly Siddi.

"Hosszú éveken át kerestem a fiamat, de nem leltem a nyomára. Írtam az elnöknek és a rendőrség segítségét is kértem" - mesélte az asszony az újságíróknak. Végül tudomására jutott, hogy a fiát egy család adoptálta, és sikerült felvennie a kapcsolatot velük. A DNS-vizsgálat pedig igazolta, hogy tényleg a fiát találta meg.

A cunami 38 ezer halálos áldozatot hagyott maga után, és súlyos károkat okozott az ország keleti, déli és nyugati tartományainak partvidéki falvaiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.