Koronavírus

Jelentősen csökkent a napi új fertőzésszám Nagy-Britanniában

A járvány halálos áldozatainak száma ugyanakkor átlépte a 42 ezret.

2020.09.28 21:02MTI

A legfrissebb adatok szerint jelentősen csökkent a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma Nagy-Britanniában. A járvány halálos áldozatainak száma ugyanakkor átlépte a 42 ezret.

A brit egészségügyi minisztérium hétfő este közzétett összesítése szerint az elmúlt 24 órában 4044 koronavírusszűrés eredménye lett pozitív.

Az utóbbi időszakban többször is meghaladta a hatezret a naponta újonnan kiszűrt nagy-britanniai koronavírus-fertőzések száma. A hétfői adatok alapján a napi új esetszám heti mozgó átlaga 5770.

Korábban is előfordult, hogy a szórványosabb hétvégi adatszolgáltatás nyomán a hét eleji számok az új fertőzések csökkenését mutatták, és elképzelhető, hogy az időközben beérkező adatok a hét közepén emelik majd a számokat, de eddig e tényező figyelembevételével sem mértek több mint kétezres napi csökkenést a második nagy-britanniai járványhullám kezdete óta.

Az egészségügyi tárca hétfő esti ismertetése szerint az elmúlt egy napban 13-an haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben, így a halálos áldozatok száma 42 001.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.