Románia-választás

Romániai választás - Jobboldali győzelem az erdélyi nagyvárosokban

Temesváron a német állampolgárságú Dominic Fritz, Horst Köhler volt német elnök irodavezetője a szavazatok 53,3 százalékát szerezte meg.

2020.09.28 14:16MTI

A vasárnap tartott romániai önkormányzati választások csaknem végleges részeredményei szerint a jobboldali pártok diadalmaskodtak az erdélyi nagyvárosokban.

Kolozsváron és Nagyváradon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) diadalmaskodott, Brassóban és Temesváron a magát szintén jobbközép erőként meghatározó, rendszerkritikus Mentsétek meg Romániát (USR) párt jelöltjei nyerték el a polgármesteri tisztséget.

Kolozsváron a PNL-t képviselő Emil Boc polgármester a szavazatok csaknem háromnegyedét, Nagyváradon a szintén PNL-s Florin Birta korábbi alpolgármester a voksok több mint hetven százalékát szerezte meg. Brassóban és Temesváron viszont éppen a PNL-s polgármestereket váltották le az USR jelöltjei. Brassóban Allen Coliban a szavazatok több mint negyven százalékát szerezte meg a várost 2004 óta vezető Gheorghe Scripcaru ellenében.

Temesváron a német állampolgárságú Dominic Fritz, Horst Köhler volt német elnök irodavezetője a szavazatok 53,3 százalékát szerezte meg. A romániai felmenőkkel egyáltalán nem rendelkező német politikus Digi 24 hírtelevíziónak adott nyilatkozatában kijelentette: Temesváron végleg lezárul a posztkommunizmus kora.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.