Koronavírus-járvány

Szlovénia újabb szigorításokra készül

Heti viszonylatban harmadik hete csökken az új koronavírussal fertőzöttek száma az országban.

2020.09.24 21:00MTI

Szlovénia újabb szigorításokat tervez a koronavírus-járvány miatt - írta a helyi sajtó csütörtökön.

A szlovén kormány szerda késő este elfogadta a legújabb gazdaságélénkítő csomagtervet, amelyről a parlamentnek a jövő héten kell szavaznia.

A törvényjavaslat meghosszabbítja azokat az intézkedéseket, amelyek a rövidített munkaidőre és bérkompenzációra, valamint a munkahelyek védelmére vonatkoznak, továbbá rendelkezik az egészségügy és a szociális intézmények finanszírozásáról.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szerdán 122-vel 4816-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Kedden még 136 új esetről számoltak be.

Két új haláleset történt, így a járvány eddigi elhunytjainak száma 144-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 63-an vannak kórházban, közülük tizenhármat ápolnak intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 1400.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter a kormány csütörtöki ülésén elmondta: heti viszonylatban harmadik hete csökken az új koronavírussal fertőzöttek száma az országban.

A fertőzöttek aránya 5,2 százalékkal esett vissza múlt héthez képest, a kórházi ellátásra szoruló betegek száma pedig 13 százalékkal csökkent az aktív fertőzöttek számához viszonyítva. Nőtt azonban a lélegeztető gépre kapcsolt betegek száma, 1,71 százalékkal a múlt héthez képest - mondta a politikus.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 232-vel nőtt, és elérte a 15 572-öt az azonosított fertőzöttek száma. Kedden 204 új esetről számoltak be. Négy idős, krónikus beteg hunyt el, így a járvány halálos áldozatainak száma 262-re nőtt, 14 111-en viszont már meggyógyultak. Kórházban kezelnek 266 beteget, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív betegek száma 1200, és 9329 ember van hatósági karanténban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.