Franciaország

Bombariadó miatt ki kellett üríteni az Eiffel-tornyot - videó

A rendőrség lezárta a torony környékét, a közeli utcákat és a Szajnán a Trocadero térhez vezető hidat.

2020.09.23 15:22MTI

Újranyitották szerda délután a párizsi Eiffel-tornyot a korábbi bombafenyegetést követően, miután a rendőrség nem talált semmilyen robbanószerkezetet - jelentette a Reuters hírügynökség.

A rendőrség telefonon kapta a fenyegetést, ami miatt lezárta a francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének környékét, a közeli utcákat és a Szajnán a Trocadero térhez vezető hidat.

A 131 éves Eiffel-tornyot naponta átlagosan 25 ezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt számuk megcsappant, ráadásul a fémépítmény a kór fékezése végett csaknem két hónapig zárva volt, június 25-én nyitották meg újból.

A tornyot már többször le kellett zárni korábban is öngyilkosságot tervezők és bombafenyegetések okán vagy a személyzet sztrájkja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.