Időjárás

Hamueső hullott Ecuadorban - videó

A Sangay vulkán vasárnapi kitörése nagy mennyiségű hamut lövellt a magasba.

2020.09.22 14:56ma.hu

Vasárnap hajnalban, helyi idő szerint 4 óra 20 perckor kitört az ecuador-i Sangay vulkán. Az Andokban fekő 5230 méter magas rétegvulkán nagy mennyiségű hamut lövellt ki magából, aminek a legnagyobb részét nyugat felé sodorták és terítették szét a magassági szelek. A hamufelhő a vulkántól több mint 250 kilométerre, a Csendes-óceánig elért, az ország több tartományát betakarta.

A több mint 10 kilométer magasra törő vulkanikus felhőből hulló hamu több települést borított be. A leginkább érintett Chimborazo tartományban a tereptárgyakon, növényzeten 1-3 mm vastag hamuréteg is kialakulhatott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.