Koronavírus

Egy ismert szerb járványügyi szakértő szerint nem fenntartható az online oktatás

Szerinte a kis csoportokban történő oktatás válhat be, úgy ugyanis kisebb az átfertőződés veszélye.

2020.09.22 10:01MTI

Nem jó megoldás, mert hosszú távon nem tartható fenn az internetes oktatás az iskolákban, a koronavírus ugyanis nemcsak egy-két hétig vagy hónapig lesz velünk, hanem évekig, és a védőoltás kifejlesztése sem jelent azonnali megoldást - jelentette ki Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője.

Szerinte a kis csoportokban történő oktatás válhat be, úgy ugyanis kisebb az átfertőződés veszélye.

A hivatalos adatok szerint a tanév kezdete óta 33 általános iskolás és 16 középiskolás diák, valamint 21 pedagógus kapta el a koronavírus-fertőzést Szerbiában.

A Nyugat-Balkánon hétfőről keddre 468-cal nőtt az igazolt fertőzöttek és 19-cel a halálos áldozatok száma.

Keddre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 30-cal 32 938-ra, Koszovóban 71-gyel 15 134-re, Észak-Macedóniában 45-tel 16 780-ra, Montenegróban 230-cal 8354-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 92-vel 25 518-ra emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 743-ra, Koszovóban kettővel 618-ra, Észak-Macedóniában héttel 700-ra, Montenegróban kettővel 138-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig hattal 768-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.