Igazságszolgáltatás

Kasztráció és halálbüntetés vár a nemi erőszak elkövetőire egy nigériai államban

Nigériában átlagosan minden negyedik lány és minden tizedik fiú szenved el szexuális erőszakot 18 éves kora előtt.

2020.09.19 10:59MTI

A nyugat-nigériai Kaduna állam kormányzója jóváhagyta a törvényt, amelynek értelmében kasztrációval és halálbüntetéssel sújthatják a nemi erőszakért elítéltek némelyikét.

Nasir el-Rufai kormányzó a Twitteren szerda éjszaka megjelentetett közleményében tudatta: műtéti kasztráció és halálbüntetés vár a 14 évesnél fiatalabb embert megerőszakoló férfiakra, miközben halálbüntetés vár a női elkövetőkre is, ráadásul eltávolítják petevezetéküket.

Azokat a nemi erőszakért elítélt személyeket, akik 14 évesnél idősebb embert erőszakoltak meg, életfogytig tartó börtönbüntetéssel és kasztrációval sújtják.

Bár nincsenek a nemi erőszakra vonatkozó hivatalos statisztikai adatok Nigériában, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) 2015-ös jelentése szerint az afrikai országban átlagosan minden negyedik lány és minden tizedik fiú szenved el szexuális erőszakot 18 éves kora előtt.

A konzervatívnak számító Kaduna államban bevezetett új törvény a legszigorúbb rendelkezésnek számít e tekintetben a nyugat-afrikai országban. Nigéria további 36 államában az erőszaktevőket 12 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, mindazonáltal egyetlen másik állam sem alkalmaz kasztrációt esetükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.