Illegális bevándorlás

Szakértő: pár héten belül újra a kvótákról szólnak majd a viták

Az új csomaggal kapcsolatban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a szolidaritás fontosságáról beszélt az unió helyzetét értékelve.

2020.09.18 06:30MTI

Az új uniós migrációs paktum jövő hétre tervezett bemutatása után újra az illegális bevándorlók újraelosztási mechanizmusáról szólnak majd a viták - vélekedett Szabó Dávid külpolitikai elemző csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Emlékeztetett: az új csomaggal kapcsolatban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a szolidaritás fontosságáról beszélt az unió helyzetét értékelve.

Mint mondta, az eddigi információk szerint a paktum tartalmazni fog egy újraelosztási mechanizmusra vonatkozó számítási rendszert, de benne lesz egy régóta hangoztatott magyar cél, a helyben történő segítségnyújtás is.

Az új csomag a migráció kiváltó okainak kezelését hivatott előtérbe helyezni, továbbá méltóbb helyre kerülhet benne a határvédelem, és a kitoloncolások létjogosultságát is megerősíti - fűzte hozzá Szabó Dávid.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.