Koronavírus

Harmadik napja nőtt több mint négyezerrel az új fertőzöttek száma Spanyolországban

A járvány kezdete óta regisztrált fertőzések száma már meghaladta az 566 ezret.

2020.09.11 20:13MTI

Spanyolországban már harmadik napja nőtt több mint négyezerrel a napi igazolt koronavírus-fertőzöttek száma - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium pénteki jelentéséből.

A tartományokból érkező adatok alapján készült összesítés szerint az elmúlt 24 órában 4708 ember PCR-tesztje lett pozitív.

A legutóbbi, csütörtökön közzétett tájékoztatás óta az összes esetszám több mint 12 ezerrel emelkedett az utólag jelentett esetek miatt. A járvány kezdete óta regisztrált fertőzések száma már meghaladta az 566 ezret.

Továbbra is a madridi autonóm közösségben szűrik ki a legtöbb új esetet, egy nap alatt 1427 személynél mutatták ki a koronavírust. A második legtöbb új fertőzött Baszkföldön van - számuk 563-mal emelkedett -, amelyet Andalúzia követ 403 esettel.

A halálos áldozatok száma 46-tal nőtt 24 óra alatt. Az elmúlt egy héttel alatt 241-en, míg összesen már 29 747-en haltak bele a kórba.

Kórházi ellátásra 8658-an szorulnak a vírus okozta Covid-19-megbetegedés miatt, közülük 1181 pácienst kezelnek intenzív osztályon, ami az ellátási kapacitások 7,5 százalékát jelenti országosan.

Az elmúlt egy napban 1124 kerültek kórházba, míg 919-en már gyógyultan hagyhatták el az egészségügyi intézményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.