Járvány

Elhunyt egy 15 éves koronavírusos lány Nyitrán

Több krónikus betegséggel küzdött.

2020.09.10 07:58ma.hu

A nyitrai kórházban életét vesztette egy 15 éves lány, akinél koronavírus-fertőzést állapítottak meg - írja a Paraméter.sk.

A történteket a kórház vezetősége erősítette meg a TV JOJ-nak. A polimorbid, azaz több krónikus betegséggel küzdő 15 éves lányt szombaton vették fel a nyitrai kórházba.

Miután pozitív lett a koronavírustesztje, áthelyezték a fertőzőosztályra, ahol nem sokkal később életét veszette. Az csak a boncolást követően derül ki, hogy a lány halálát a koronavírus okozta-e.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján szintén megerősítette a lány halálhírét. Hozzátette, hogy a páciens erősen túlsúlyos volt, ami növelte a fertőzés szövődményeinek kockázatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.