Illegális bevándorlás

Szakértő: idén eddig húszezer migráns érkezett Olaszországba

Az utóbbi időszakban például sokan mentek át Tunéziából.

2020.09.08 03:30MTI

Idén eddig húszezer migráns érkezett Olaszországba, az év hátralévő részében, az egyre romló időjárás miatt, várhatóan nem fog már jelentősen emelkedni ez a szám - közölte Molnár Anna Olaszország-szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta: Olaszország több országgal is megállapodást kötött a migráció visszaszorításáért, de azok betartása attól függ, hogy az észak-afrikai partokon mennyire stabil az adott kormány.

Az utóbbi időszakban például sokan érkeztek Tunéziából, mert az országban romlott a társadalmi és gazdasági helyzet, valamint kevésbé tudták ellenőrizni a határokat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.