Támadás

Sétált a turista a lengyel erdőben, aztán egyszercsak rárontott egy bölény

Egy hím bölény keresésére indultak hétfőn a kelet-lengyelországi Bialowieza természetvédelmi terület munkatársai, miután az állat megtámadott egy turistát.

2020.09.07 17:54MTI

Tomasz Krupa helyi rendőrfőnök szerint a 61 éves férfi épp egy kora reggeli sétát tett a Bialowieza-erdőben, amikor az állat megtámadta. A férfit kórházba kellett szállítani. A Bialowieza Nemzeti Park vezetője, Michal Krzysiak elmondta, hogy az esetet követően egyetlen nagy méretű bölény, feltehetőleg egy hím példány nyomait azonosította a helyszínen.

Krzysiak szerint a turista és az állat találkozása az alacsony bozótosban szerencsétlen baleset lehetett és "mivel kettejük közül ő volt a nagyobb, a bölény rátámadt a férfira". A park vezetője szerint a bölényeknek, amelyek Európa legnagyobb testű emlősei és szigorú védelmet élveznek, épp most van a párzási időszakuk, ami kifejezetten izgatottá és agresszívvé teszi az állatokat.

A Bialowieza természetvédelmi terület és környéke mintegy 770 bölénynek ad otthont. Lengyelország területén csaknem 1800, világszerte 7 ezer példányuk él. Krzysiak szerint a mostani eset ritkaságnak számít, a bölények általában kerülik az embereket. A park munkatársai azért keresik az állatot, hogy megnézzék, milyen állapotban van és megakadályozzák a hasonló esetek bekövetkezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.