Illegális bevándorlás

Már egy hónapja vesztegel egy hajóóriás Máltánál 27 illegális bevándorló miatt

A Maersk Etienne-en kezdenek kifogyni az ivóvízből és az élelmiszerből.

2020.09.05 09:32MTI

Már egy hónapja vesztegel egy 186 méter hosszú óriáshajó 27 migráns miatt Máltától 26 kilométerre.

A dán zászlójú Maersk Etienne még augusztus 4-én mentett ki 27, Európába illegálisan eljutni próbáló migránst a tengerből, miután azok hajója elsüllyedt, ám azóta sem sikerült partra tennie őket.

Málta nem akarja befogadni az észak-afrikai migránsokat és ragaszkodik ahhoz, hogy az Európai Unió más tagállamai is vegyenek részt a tehervállalásban, ám úgy tűnik, eddig nem akadt vállalkozó. Máskor is előfordult már ilyen patthelyzet, de ez az egyik leghosszabb ideig tartó.

A hajó - máltai kikötési engedély híján - kénytelen nemzetközi vizeken horgonyozni, holott Málta kérésére mentette ki a 27 migránst a tengerből, ami egyébként nemzetközi kötelezettsége is.

Pénteken közölte a hajó tulajdonosa, hogy a Maersk Etienne-en kezdenek kifogyni az ivóvízből és az élelmiszerből. Málta erre még nem reagált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.