Tragédia

Élet jeleit észlelték a romok alatt egy hónappal a bejrúti robbanás után - videó

Nagy a remény, hogy túlélőt találnak.

2020.09.04 07:35ma.hu

Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után - adta hírül a NNA libanoni hírügynökség.

A jelentés szerint egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt. A felszínen műszerekkel olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót pénteken reggel folytatják.

A mentés körül tömeg gyűlt össze, amely feldühödött a művelet megszakításán. A helyszínt a libanoni hadsereg katonái biztosítják. Összetűzés nem történt.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.