Állati

Másfél kilométerre kóborolt el egy angol faluban egy szökött Humboldt-pingvin

Egy farm karámjából szökött meg Strelley-ben, és sikerült több mint másfél kilométer utat végigtotyognia.

2020.08.17 12:02MTI

Másfél kilométerre kóborolt el egy déli-sarkvidéki Humboldt-pingvin Strelley angol faluban, végül rendőrök állították meg - számolt be róla a BBC hírportálja.

A Nottinghamshirem megyei Braxtone kerületben járőröztek a rendőrök, amikor vasárnap kora reggel meglátták a madarat, amelyik egy farm karámjából szökött meg Strelley-ben, és sikerült több mint másfél kilométer utat végigtotyognia.

A rendőrök meglepődtek, majd befogták és visszaszállították a gazdájának. Gareth Philp rendőr elmondta, hogy a madár, akinek a Po-Po becenevet adták, barátságos volt és jól tűrte, hogy fotózkodjanak vele.

Tavaly a helyi rendőrök egy pár lopott pingvint mentettek meg, majd betörés miatt letartóztatták a gyanúsítottat.

A Humboldt-pingvinek Dél-Amerikában élnek, tengerpart közelében. Átlagosan 70 centiméteresre és 4 kilogrammosra nőnek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.