Bűnügy

Lemészároltak egy francia turistacsoportot Nigerben

A támadók motoron érkeztek, egyelőre azonban semmi mást nem tudni róluk.

2020.08.10 07:31MTI

Nyolc embert, hat francia turistát, valamint helyi idegenvezetőjüket és sofőrjüket ölték meg fegyveresek Nigerben, írja az MTI egy helyi illetékes vasárnapi közlése nyomán.

A támadás vasárnap délelőtt történt a fővárostól, Niameytől 60 kilométerre keletre fekvő Kouré település közelében. A térség a nyugat-afrikai zsiráfok utolsó csordáinak lakhelyeként ismert.

Tidjani Ibrahim Katiella helyi kormányzó elmondása szerint a támadók motoron érkeztek, egyelőre azonban semmi mást nem tudni róluk.

A nigeri kormány, a francia külügyminisztérium és az elnöki palota egyelőre nem erősítette meg, hogy francia turisták haltak meg az afrikai országban.

A francia külügyminisztérium honlapján felhívják az utazni vágyók figyelmét, hogy a nyugat-afrikai Nigerben nagy a terroristafenyegetés, különösen a fővároson kívül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.