Katasztrófa

Robbanássorozat rázta meg Észak-Koreát - videó

Hjeszanban történt robbanásokban 9-en meghaltak, 30-an megsérültek.

2020.08.06 13:50ma.hu

Még hétfőn, 2020. augusztus 3-án rázta meg egy robbanássorozat az egyik legészakibb várost Észak-Koreában, Hjeszant. A kínai határ közelében történt katasztrófában legalább 9-en meghaltak, és harmincan megsérültek.

Az észak-koreai kormány és média is hallgatott a robbanásokról, végül csak kiszivárogtak különböző felvételek, amelyeken jól látszanak a detonációk. Azonban a pontos részletek nem ismertek, és várhatóan nem is lesznek azok.

Egyes hírek szerint gázszivárgás okozta a katasztrófát, más források szerint benzin gyulladt meg, amitől felrobbant több gázpalack is, ez pedig lángra lobbantotta a környező otthonokat is.

Más lapértesülések szerint a tüzet a lakók oltották, ahogy tudták, mivel órákig nem érkezett tűzoltó-egység a balesethez. A hatóságok szerint ugyanis a szándékosság kizárható, egyszerűen baleset történt. A kimenekített, fedél nélkül maradt embereknek rizst, ruhákat és takarókat adtak, de állítólag ezeknek a költségeit az állam nem fizeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.