Katasztrófa

Elsüllyesztett egy óceánjárót a bejrúti robbanás - videó

Az Orient Queen a bejrúti kikötő dokkjában horgonyzott, amikor a pusztít erejű robbanás bekövetkezett.

2020.08.06 08:15ma.hu

Az Orient Queen a bejrúti kikötő dokkjában horgonyzott, amikor a pusztít erejű robbanás bekövetkezett. A legénységnek a fedélzeten tartózkodó két tagja meghalt, heten megsérültek - közölte a tulajdonos, Mari Abu Mehri libanoni üzletember a NNA libanoni állami hírügynökség szerdai jelentése szerint.

Az 1989-ben épített, 121 méter hosszú, 7,4 ezer tonnás vízkiszorítású hajó bahamai zászló alatt hajózott, és a robbanás idején a bejrúti kikötőben horgonyzott.

A robbanás során súlyosan megsérült a hajótest, és víz ömlött a hajó belsejébe.

A mentési kísérletek nem jártak sikerrel, és a hajó elsüllyedt.

A hajótulajdonos gyors és átlátható vizsgálatot sürgetett a felelősök azonosítása és felelősségre vonása érdekében. Közben Farhan Haq ENSZ-szóvivő szerdán New Yorkban bejelentette, hogy mintegy száz ENSZ-alkalmazott sérült meg a keddi robbanásban. "Kezelést kapnak, és reméljük, hogy rendbe jönnek" - mondta a szóvivő újságírók előtt, részvétét fejezve ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.