Katasztrófa

Ezzel kezdődött a bejrúti gigarobbanás - videó

Az épület, amely felrobbant, teljesen eltűnt, helyén kráter van, amelybe beömlött a tenger.

2020.08.05 13:22ma.hu

Mint ismeretes, a libanoni főváros kikötőjében kedd este hatalmas robbanás történt, amelynek több ezer sebesültje és már több tucat halottja van. Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt az esetnek. A lakásuk teraszáról nézte végig ahogy 17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben az épület.

Mint mondta, először puskaropogás szerű hangot hallott, majd 18 óra után volt a második, az igazán hatalmas robbanás. Egy pillanattal később az ablakok kitörtek, ő a földön találta magát és látta, hogy a lakásuk romokban van: minden ablak kitört, az összes bútor szanaszét repült, semmi nem maradt a helyén, mindenütt üvegszilánkok borították a padlót, a bejárati ajtó teljesen kidőlt, a lift fémajtaja beszakadt.

Azóta már drónfelvételen is készült a libanoni főváros felrobbant kikötőjéről. A helyi híradások szerint egy ammónium-nitrát raktár égett és robbant fel.

A puskaropogás-szerű hangok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.