Koronavírus

Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

Az az ország számít biztonságosnak, amelyben az új koronavírus-fertőzések számának növekedése az EU-s átlaghoz közeli, vagy az alatti.

2020.07.30 16:39MTI

Az Európai Unió felülvizsgálta és tovább szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba - közölte az Európai Unió Tanácsa csütörtökön.

Az Európai Unió első alkalommal június végén tette közzé akkor tizennégy országot felsorló listáját.

A csütörtöki tájékoztatás szerint a listán jelenleg Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay szerepel. A listáról két héttel ezelőtt Montenegró és Szerbia, csütörtökön Algéria került le.

A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik - közölték.

Andorra, Monaco, San Marino, a Vatikán, Izland, Lichtenstein, Norvégia és Svájc állampolgárai szintén korlátozások nélkül utazhatnak be az unióba.

Az az ország számít biztonságosnak, amelyben az új koronavírus-fertőzések számának növekedése az EU-s átlaghoz közeli, vagy az alatti. A listát kéthetente vizsgálják felül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.