Baleset

Brutális vonatbaleset Arizonában - drámai videó

Megkezdődtek a vizsgálatok is a vonat kisiklásának körülményeiről és okairól.

2020.07.30 04:24MTI

Súlyos vonatbaleset történt szerdán Arizonában: kisiklott egy tehervonat, több vagon lángba borult, és a híd, amelyen a vonat áthaladt, beomlott.

Az amerikai televíziókban megszólaltatott helyszíni tanúk "pokoli helyzetről" számoltak be.

A Union Pacific vasúttársaság közleménye szerint a tehervonat Tucson felől tartott Phoenix irányába, a baleset Tempe városánál történt. A veszélyes anyagot - oldószerként alkalmazott ciklohexanon nevű szerves vegyületet - és gumiárukat szállító teherkocsik egy hídon haladtak át, amikor kisiklottak. A szerelvény nyolc-tíz teherkocsija azonnal kigyulladt, és mivel a híd egyik része összeomlott, három vagon egy üres parkra zuhant.

A vasúttársaság szóvivője, Tim McMahan közölte: a parkra zuhant, veszélyes anyagokat tartalmazó három tanker egyikében sem keletkezett kár, vagyis egyikből sem szivárognak a szállítmányok. Hozzátette, hogy a híd éves műszaki ellenőrzését júliusban végezték el.

A lángok megfékezésén mintegy száz tűzoltó dolgozik.

A vonat személyzete nem sérült meg, a tűz miatt egy embert füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

Megkezdődtek a vizsgálatok is a vonat kisiklásának körülményeiről és okairól.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.