Járvány

Koronavírusos az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó

Robert O'Brien az eddigi legmagasabb rangú amerikai kormányzati tisztségviselő, aki megfertőződött az új típusú koronavírussal.

2020.07.27 20:01MTI

Pozitív lett Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó koronavírus-tesztje, de sem Donald Trump elnök, sem Mike Pence alelnök nem volt kitéve a fertőzés kockázatának - közölte a Fehér Ház hétfőn.

A tájékoztatás szerint a tavaly szeptemberben kinevezett nemzetbiztonsági tanácsadó enyhe tüneteket produkál, de már múlt héten önkéntes karanténba vonult és távolról dolgozik.

"A Nemzetbiztonsági Tanács munkája zavartalanul folyik tovább" - szögezték le.

A Bloomberg hírügynökség arról számolt be, hogy O'Brien, aki július közepén Párizsban találkozott Emmanuel Macron francia államfővel, egy családi eseményen kerülhetett kapcsolatba egy fertőzöttel.

Robert O'Brien az eddigi legmagasabb rangú amerikai kormányzati tisztségviselő, aki megfertőződött az új típusú koronavírussal.

Az Egyesült Államokban már átlépte a fertőzöttek száma a négymilliót, a betegség mintegy 147 ezer emberéletet követelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.