Állatok

Agresszívvá vált, háztartásokba tört be egy bocsait elvesztő anyamedve Romániában

A bocsokat elgázolta egy vonat.

2020.07.25 12:34ma.hu

Agresszívvá vált, és több háztartásba is betört egy anyamedve Busteniben, miután bocsait elgázolta a vonat - tájékoztatott a Prahova megyei csendőrség. Az eset péntekre virradóan történt - irja a Maszol.ro erdélyi híportál.

Busteniben, egy vasúti átkelő közelében három medvebocs pusztult el pénteken vonatgázolás miatt.

A bocsait kereső anyamedve ezek után megvadult, és több háztartásba is betört, de nem sérült meg senki, mivel a helyi csendőrök rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre, és visszakergették a dühöngő állatot az erdőbe.

Ezután a csendőrök állandó megfigyelés alatt tartották a környéket, és az anyamedvét is nyomon követték, miközben hivatalos kéréssel fordultak az illetékes hatóságokhoz, hogy máshová költöztethessék az állatot.

Az engedély birtokában végül befogták Busteni-ben az anyamedvét, és még szombat hajnalban átköltöztették a Baj-hegységbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.