Koronavírus-járvány

Augusztus 20-ig zárva maradnak az amerikai határok Mexikóval és Kanadával

Mind az északi, mind a déli határokon csakis áruszállítást engedélyeznek.

2020.07.18 07:24MTI

A koronavírus-járvány miatt augusztus 20-ig zárva maradnak az amerikai határok Mexikóval és Kanadával - jelentette be Chad Wolf amerikai belbiztonsági miniszter csütörtökön.

A miniszter egyúttal üdvözölte az Egyesült Államok "szoros együttműködését" Mexikóval és Kanadával a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, és hatékonynak nevezte az eddigi szigorításokat.

"A szoros együttműködés szomszédainkkal lehetővé tette számunkra a gyors választ a (vírus okozta ) Covid-19-re és a vírus utazások révén történő terjedésének lassítására" - fogalmazott a tárcavezető.

Az Egyesült Államok március 20-án és 21-én zárta le határait a két szomszédos országgal, s azóta havonta hosszabbították a határzárlatot. Mind az északi, mind a déli határokon csakis áruszállítást engedélyeznek.

Az elmúlt napokban az amerikai déli tagállamokban ismét erőteljesen fellángolt a járvány, s ezért - mint Chad fogalmazott - az amerikai, a mexikói és a kanadai kormányzat közös döntést hozott a további határzárlatra.

A mexikói külügyminisztérium már szerdán jelezte a határzár időtartamának meghosszabbítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.