Koronavírus

Közelít a húszezerhez a szerbiai fertőzöttek száma

Szerbiában egy nap alatt 351 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, az azonosított fertőzöttek száma ezzel már megközelíti a húszezret.

2020.07.16 11:02MTI

Szerbiában az utóbbi 24 órában 18 983-ról 19 334-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Szerdán 11 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 429-re nőtt. Az aktív esetek száma 4858. A járványhelyzet súlyosbodása miatt péntektől nemcsak a járványgócokban, hanem Szerbia egész területén kötelező a maszk viselete zárt térben, illetve nyílt helyiségekben is, ha nem tartható az ott tartózkodók közti másfél méteres távolság. Emellett az egész országban tilos lesz tíz résztvevőnél tömegesebb rendezvényeket szervezni.

Észak-Macedóniában szerdáról csütörtökre 8332-ről 8530-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Egy nap alatt négyen haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 393-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Az aktív esetek száma 3572, lélegeztetőgépre 38-an szorulnak. A legtöbb fertőzöttet továbbra is a fővárosban regisztrálják, ezért az ott lakókat fokozott figyelemre intik.

Montenegróban egy nap alatt 1453-ról 1522-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Nem volt halálos áldozata a vírusnak szerdán, így a halottak száma 26 maradt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb legfrissebb döntése értelmében mindazok, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük, valamint azok, akik kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel, 21 napos karanténra kötelezhetők.

Bosznia-Hercegovinában az utóbbi 24 órában 7179-ről 7411-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Heten haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 235-re nőtt. Az ország két részének, a boszniai Szerb Köztársaságnak, valamint a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a miniszterelnökét is koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, előbbit magas lázzal kórházba kellett szállítani. A nyugat-balkáni országba csütörtöktől újra beléphetnek európai uniós állampolgárok, ám a határon 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.