Koronavírus-járvány

Belga szakértő: a járvány egy hónap múlva ismét tetőzhet Belgiumban

Az egészségügyi hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus nem tűnt el, és a higiéniai szabályok betartására intették a lakosságot.

2020.07.09 12:50MTI

Marc Van Ranst belga virológus szakértő szerint a jelenlegi helyzet fényében nem kizárt, hogy a koronavírus-járvány egy hónap múlva ismét tetőzni fog Belgiumban - írta szerdán a Brussels Times című helyi napilap.

Van Ranst kifejtette azt is, hogy az új fertőzöttek száma jóval alacsonyabb, mint a járvány csúcsán volt, de még mindig túl magas. Véleménye szerint ahogy elmúlt a járvány első szakasza, úgy a második már meg is kezdődött. Felhívta a figyelmet a szabályok további szigorú betartásának fontosságára is.

A helyi sajtó szerdán arról is beszámolt, hogy az országban megállt az új fertőződések csökkenő tendenciája. A belga közegészségügyi szolgálat legfrissebb adatai szerint napi átlagban 85 az új esetek száma, ami nem különbözik az utolsó két hét adataitól.

A 11,5 milliós Belgiumban a járvány kezdete óta több mint 62 ezer esetet diagnosztizáltak.

Az egészségügyi hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus nem tűnt el, és a higiéniai szabályok betartására intették a lakosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.