Baleset

Tóba zuhant egy busz Délnyugat-Kínában, többen meghaltak - videó

A busz utasai között olyan diákok is voltak, akik a baleset előtt az érettséginek megfelelő egyetemi felvételi vizsgák első fordulóján vettek részt.

2020.07.07 14:33MTI

Tóba zuhant egy busz a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban kedden, a balesetben legkevesebb 21 ember veszítette életét - adta hírül a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna.

A balesetről közzétett videofelvételen az látható, hogy a busz váratlanul keresztülmegy a hatsávos úton, majd átszakítja a biztonsági korlátot és a környék vízellátását biztosító Hungsan víztárolóba zuhan. A balesetben 15 ember megsérült, őket kórházba vitték. A helyszínre mintegy száz tűzoltót vezényeltek, a járművet pedig kiemelték a tóból.

A busz utasai között olyan diákok is voltak, akik a baleset előtt az érettséginek megfelelő egyetemi felvételi vizsgák első fordulóján vettek részt. Egy tanuló szörnyethalt, három megsérül. A mentőcsapatok még vizsgálják, hogy a busznak voltak-e további utasai.

Az egyelőre nem világos, hogy mi okozhatta a tragédiát. Kujcsou tartományban, csakúgy mint Kína déli területeinek nagy részén az elmúlt hetekben súlyos esőzések voltak, ami jelentős árvizeket okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.