Koronavírus

Hazaengedték a kórházból az ukrán elnök feleségét

Olena Zelenszka legyőzte a koronavírust, de még nem gyógyult ki teljesen a tüdőgyulladásból.

2020.07.03 18:38MTI

Legyőzte a koronavírust, ezért hazaengedték Olena Zelenszkát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét a kórházból, de még nem gyógyult ki teljesen a tüdőgyulladásból, további otthoni gyógykezelésre szorul - hozta nyilvánosságra pénteken az államfő sajtószolgálata.

A közlemény szerint az elnök felesége jól érzi magát, és örül, hogy ismét a családjával lehet.

Június 12-én vált ismertté, hogy Olena Zelenszka laboratóriumi tesztje pozitív lett koronavírusra - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Akkor még azt írta a közösségi oldalakon, hogy jól érzi magát, otthoni önelszigetelésben van, hogy ne veszélyeztesse családtagjait. Az elnök és két gyermekük nem fertőződött meg.

Június 16-án közölte az elnöki hivatal, hogy Olena Zelenszkát az egyik kijevi kórházba szállították, mert a fertőzés szövődményeként kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála. Az állapotát az orvosok közepesen súlyosnak minősítették, lélegeztetést nem igényelt, antibiotikumos kezelést kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.